• Sepetinizde ürün bulunmuyor.

YÖKDİL Çıkmış Sorular

 

 

ÖSYM tarafından düzenlenen ve uygulanan YÖKDİL sınavına hazırlık aşamasında YÖKDİL çıkmış sorular kategorisinden eski dönemlerde çıkmış sorulara bakılarak soru tarzı bilinebilir.

 

YÖKDİL sınavı, yabancı dil yeterliliğinin belgelenmesini isteyen kuruluşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere düzenlenmiştir. Sınava giren adaylar dil yeterliliklerini YÖKDİL puanları ile belgeleyebilir. İlkbahar ve sonbahar dönemlerinde sınavlar düzenlenmekte, ilkbahar dönemi için İngilizce dilinde Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında sınav yapılmaktadır. İlkbahar döneminde Arapça dilinde Sosyal bilimler alanında sınav uygulanmaktadır. Sonbahar döneminde yine İngilizce dilinde Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında sınav yapılmaktadır. Arapça, Almanca, Fransızca dillerinde yapılacak olan sınav Sosyal Bilimler alanını kapsamaktadır.

 

YÖKDİL Çıkmış Sorulara Nasıl Ulaşabilirim?

 

ÖSYM’nin web sitesinde bulunan YÖKDİL bölümünden 2021 tarihi ve öncesindeki tarihlerde yayınlanan YÖKDİL çıkmış sorulara ulaşabilirsiniz.

 

YÖKDİL Soru Dağılımı Nasıldır?

 

YÖKDİL soru dağılımı için aşağıda bulunan tabloda soru sayıları ve konuları belirtilmiştir. YÖKDİL çıkmış sorulara bakarak da soru dağılımı konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

 

Konu Soru Sayısı
Gramer 20
Cümle Tamamlama 11
Türkçe-İngilizce 6
İngilizce- Türkçe 6
Close Test 10
Anlam Bütünlüğü 6
Paragrafı Tamamlama 6
Paragraf ve Soru 15
Toplam 80

 

 

YÖKDİL Senelere Göre Çıkmış Soruların Yayınlanması

 

2021 yılı YÖKDİL sınavında Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alanlarında önceki dönemlerde çıkmış olan YÖKDİL çıkmış sorulara aşağıda bulunan link üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Burada ki linkler üzerinden pdf indirilip döküman olarak bu sayfaya eklenmelidir

 

 

Sağlık Bilimleri çıkmış sorular linki;

Sosyal Bilimler çıkmış sorular linki;

Fen Bilimleri çıkmış sorular linki;

 

SSS

 

1 – Sıfırdan YÖKDİL nasıl çalışılır?

YÖKDİL sınavı için çalışma yapmaya bir sene öncesinden başlamak gerekmektedir. Sıfırdan başlayacak olan adayların en az bir yıl önceden YÖKDİL sınavına hazırlamaları gerekmektedir. Çalışmalar esnasında YÖKDİL çıkmış sorular incelenmeli ve mümkünse hepsi çözülmelidir. Ayrıca kelime ve gramer bilgisi üzerinde çalışılmalı, paragraf çözümleri yapılmalı, kelime haznesi geliştirilmeli okuma süresini artırarak okuduğunu anlama ve boşlukları doldurma egzersizleri yapılmalıdır.

 

2 – YÖKDİL baraj puanı kaçtır?

Sanatta yeterlilik, Doktora ya da Doçentlik için sınava giren adayların 55 puan almaları gerekmektedir. Sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Bu grubun haricinde bulunan öğretim görevlisi pozisyonları için yapılan atamalarda gerekli olan puan 55 puandır. 55 puan alabilmek için sorulan 80 sorunun en minimumu 44 tanesini doğru olarak cevaplandırmış olmanız gerekmektedir.

 

3 – YDS mi daha kolay YÖKDİL mi?

Her iki sınavda sorulan soru tipleri birbirine göre farklılık göstermektedir. YDS’de anlam olarak en yakın cümlenin bulunması, kelime bilgisi, gramer, diyaloğun tamamlanması, okuma ve yazma gibi konularda sorular bulunurken YÖKDİL’de anlam bütünlüğü, paragraf, Türkçe-İngilizce ve İngilizce-Türkçe çeviri, gramer gibi alanlarda sorular bulunmaktadır. YDS sınavının YÖKDİL sınavına oranla zorluk seviyesinin biraz daha yüksek olduğu belirtilmektedir.

 

4 – YÖKDİL’den 80 nasıl alınır?

YÖKDİL’den geçerli bir puan alınması için 80 sorudan 44 tanesinin doğru olarak yapılması gerekmektedir. Hedefinizi yüksek tutarak 80 puan almak isterseniz 64 soruya doğru olarak cevap verilmesi gerekmektedir. En fazla 16 soruyu yanlış cevaplama hakkı bulunmaktadır.

 

5 – YÖKDİL’de hangi alanı seçmeliyim?

YÖKDİL sınavları Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alanlarında yapılmaktadır. Bu dört alan içerisinden adayın eğitim aldığı bölüme uygun olan bir alanda YÖKDİL sınavını tercih etmesi yerinde olacaktır. Fakat bu konu ile ilgili bir sınırlama yoktur. Aday istediği alanda YÖKDİL sınavına girebilir ve puanın ihtiyacı olduğu alan için kullanabilir.

 

 

 

 

 

Tasarım © Ajans ZERO | All rights reserved.