• Sepetinizde ürün bulunmuyor.

YDT

YDT Nedir?

Globalleşen dünyada yabancı dil bilmek artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu amaçla, iyi bir eğitim almak isteyen öğrenciler üniversitelerin yabancı dille eğitim veren bölümlerine yerleşmeyi hedefler. Türkiye’de yabancı dille eğitim veren üniversitelere girebilmek için istenen yeterlilikler arasında ise YDT puanı da yer alır.

YDT Sınav Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Üniversitelerin yabancı dil eğitimi veren bölümlerine yerleşmek isteyen adayların cevap aradıkları soruların başında “YDT nedir?” sorusu gelir. YDT, üniversitelerin yabancı dil bölümlerine yerleşmek için girilmesi zorunlu olan bir sınavdır. Yerleştirme esnasında hesaplanan puan üzerinde yüzde 60 ağırlığa sahip olan YDT puanı ne kadar yüksek olursa istenen bölüme yerleşmek de o kadar olası olur. Açılımı “Yabancı Dil Testi” olan YDT sınavına ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okumakta olan veya ortaöğretimi bitirmiş öğrencilerin yanı sıra bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında beklemeli olan ve eğitimini yurtdışında tamamlamış olan adaylar başvurabilmektedir.

Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adıyla bir sınav gerçekleştirilmektedir. YKS’de 5 ana puan türü mevcuttur. Bunlar YKS sözel, YKS eşit ağırlık, YKS sayısal, YKS dil ve TYT puan türleridir. TYT puan türü önlisans programlarına yerleşmede dikkate alınırken, diğer dört puan türü lisans programlarına yerleşmek için gereklidir. YKS Dil ya da YDT puanı yabancı dil eğitimi verilen bölümlere yerleşmek adına değerlendirmeye alınan bir puan türüdür.

YKS’nin üçüncü oturumu olarak yapılan YDT, beş farklı dil üzerinden gerçekleştirilmektedir. İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça ve Rusça olarak yapılan YDT konuları itibariyle farklı dillere göre özelleştirilmiş dağılımlar göstermektedir. Başarılı bir sınav için gösterilebilecek YDT taktikleri arasında ilgili dile uygun bir hazırlık yapmak gösterilebilir. Peki, YDT’ye nasıl çalışılır? Girmek istediği bölümü belirleyen öğrenciler, Key for English’in deneyimli kadrosundan destek alarak başarılı bir sınav için eksiksiz şekilde hazırlıklarını gerçekleştirebilirler.

Adayların arama motorlarında cevabını aradığı konulardan biri de YDT ile hangi bölümlere girilir sorusu olmaktadır. Üniversitelerin dil bölümlerinin yanı sıra İngiliz dili ve edebiyatı, yabancı dil öğretmenliği, çeviribilim, dilbilim, mütercim-tercümanlık ve turizm rehberliği gibi bölümler YDT puanı istemektedir. Adayların en çok rağbet ettiği sınav YDT İngilizce olurken, ülkedeki pek çok farklı üniversite farklı diller için eğitim olanağı sağlamaktadır.

Adaylar YDT sınavından aldıkları puanın da ağırlığının olduğu bir puanla değerlendirmeye alınmaktadır. Dolayısıyla YDT sıralama başarı durumu, adayın istediği bölüme yerleşmesinde son derece önemlidir.

Adayların en çok merak ettikleri konulardan biri de YDT kaç dakika sorusunun cevabı olmaktadır. YDT sınav süresi 120 dakikadır. ÖSYM’nin resmi web sayfasındaki sınav takvimi ve duyuru panolarını düzenli kontrol eden adaylar YDT ne zaman sorusuna da rahatlıkla yanıt bulabilirler.

Çalışmaya başlayacak adayların en çok merak ettikleri hususlardan biri de YDT hangi dersleri kapsar sorusu olmaktadır. YDT sınavı dil yetkinliğini ölçmek adına; kelime ve dil bilgisi, cümle tamamlama, Türkçe ya da İngilizce verilen cümlelerin karşılıklarını bulma, paragraf sorusu, yakın anlamlı cümle bulma, verilen paragrafta anlam bütünlüğünü sağlayacak cümleyi tespit etme, anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulma, örnek durumda uygun ifadeyi tespit etme ve diyalog tamamlama konularında sorular yer almaktadır. Sınavda toplam 80 soru cevaplanması istenmektedir.

Hayalinizdeki dil eğitimine ilk adımı atmak için HAKAN HOCA KING uzman kadrosundan hemen yardım almaya başlayabilir ve sizi bir adım öne geçirecek YDT sınavı için hazırlıklara hemen başlayabilirsiniz.

Tasarım © Ajans ZERO | All rights reserved.