• Sepetinizde ürün bulunmuyor.

YÖKDİL Taktikleri

YÖKDİL Taktikleri

Uzun paragraf sorularında kafa karıştırmadan hızlı ve etkili yollar ile doğru yanıtlara ulaşmak için YÖKDİL taktikleri bilmek gerekmektedir.

YÖKDİL taktikleri yabancı dil sınavlarında girilen dile ne kadar hakim olunursa olsun bazı soru çeşitlerinde etkili sonuçlar elde etmek için son derece yardımcı olmaktadır. YÖKDİL gibi sınavlarda her yıl benzer şekillerde sorular çıkmaktadır. Bundan dolayı paragraf temelli sorularda öğrenciyi hızlandıracak ve bu zamana kadar yanlış yapılan sorularda daha hızlı bir şekilde başarıyı yükseltecek taktikler sayesinde istenilen olumlu sonuçlar alınmaktadır.

YÖKDİL Efsane Taktikler

Genel olarak yapılan en büyük hata soruya başlarken yapılmaktadır. Soru hakkında fikir sahibi olabilmek için paragrafa çok daha hızlı bir şekilde atılmalı ya da sadece ilk cümle okunmalıdır. Bu hususta bütün paragrafı okuma öğrencinin yalnızca vakit kaybetmesine neden olacaktır. Paragrafı göz ucu ile baktıktan sonra odaklanması gereken şey yanıtı beklenen sorunun kendisidir. Beklentinin ne olduğunu tam olarak anlamadan zaman harcanmamalıdır. İlk olarak soru kökleri okunmalıdır. Bütün sorular için bu durum geçerli olmaktadır. Ancak paragraf sorusu için durum farkı olacaktır.

 

Kişiden istenilen ne olduğu ya da neler olduğunu anlamalı ve ana fikri bulmak mı isteniyor yoksa bazı bilgileri filtre yapılmaması mı? YÖKDİL taktikleri arasında yer alan bir diğeri ise şıklara göz atmaktır. Gördüğünüz soru hakkında hiçbir fikir vermiyor olsa da şıklara aşina olmanın metni okurken bilgileri eşlemenize fayda sağlamaktadır. Bundan dolayı çok daha hızlı bir şekilde şıklara bakılmalıdır. Daha sonra metni hızlıca okumaya çalışmamalıdır. Bir defada anlayarak okumak kişiye tahmininden çok daha fazla zaman kazandıracağından dolayı öğrenci hızlı okuma yarışmasında gibi koşmaya zorlanmamalıdır. Okuma işlemleri bittikten sonra soruları yanıtlanmaya başlanmalıdır.

Sorulara sırası ile bir göz atılmalı ve yanıtlanmalıdır. İlk olarak mantıklı gelen şıklar işaretlenmelidir. Ancak küçük bir şüphe uyandıran bütün sorular geçilmelidir. Bir paragrafta zaten en fazla 4 ya da 5 soruya yer verildiği için paragrafa geri dönüldüğünde öğrenciyi bekleyen soru sayısı birkaç taneyi geçmeyecektir. Her sorunun paragrafta hedeflenen bir bölüm olmaktadır ve şıklarda sunulanlar doğruluk ile yanlışlığından emin olmak adına paragrafta yanıtı taşıyan bölüm işaretlenebilir. Bu sayede yeniden dönüldüğü zaman diğer sorular için bilgiyi bulmak çok daha kolay olacaktır. YÖKDİL taktikleri olarak alt çizerek ilerlemenin faydası akıl yürütmede soruların kendisine odaklamayı sağlamasıdır.

 

 

Metinde herhangi bir karşılığı olmayan şıkkı mantıklı geldiğinden dolayı işaretlendiği zaman öğrenci için doğru gibi görünse de sorunun cevabı yanlış olacaktır. Sorular incelenirken karşılaşılan bazı sözcükler çok daha büyük caydırıcıdır. Örneğin always, never gibi zarflarda görünce burada yer alan iade konusunda hızlı bir şekilde sonuca ulaşılması mümkün olmaktadır. Bazen sözcükler bir başına belirleyici olabilir ve sözcük bilgisi devamlı olarak arttırmayı ihmal edilmemelidir. YÖKDİL taktikler iyi bir çalışmanın ve sınavın her yerinde öğrencinin kendini geliştirmesinin de desteği ile çalışacak kısa yollardır. Bundan dolayı daha çok daha çok soru çözerek daha fazla çalışmanın yanında bu taktiklerden faydalanması gerekir. Bunların yanı sıra öğrenciler için son derece önemli olan YÖKDİL taktikleri için youtube kanallarında yardım alınabilir. YÖKDİL taktikleri ile istenilen başarıyı elde etmek çok daha kolay olacaktır.

YÖKDİL Soru Çözüm Taktikleri

YÖKDİL soru çözüm taktikleri öğrencilerin sınavda başarıya ulaşması bakımından destek sağlayacaktır. YÖKDİL kelime ezberleme teknikleri kadar etkili olan bir diğer çalışma şekli ise düzenli olarak okuma pratikleri yapılmasıdır. Bu sınav için hazırlıkta yapılan okuma çalışmaları öğrencinin öğrenmiş olduğu kelimeleri ve gramer yapılarını uygulamalı olarak görmesine büyük oranda katkı sağlamaktadır. Okuma teknikleri olarak genellikle uygulanması gereken en önemli adımlardan biri bulunan kelime ve okuma anlama becerisine göre kaynaklardan faydalanmaktadır. Başlangıç düzeyinde olan birinin orta ya da ileri seviye metinler ile başlaması veya ileri düzeyde yer alan birinin de başlangıç seviyesinde yer alan metinlerden çalışması çok daha faydalı olmayacaktır. Çünkü bu durum hem öğrencinin okuma yaparken sıkılmasına ve yeterli bilgi sahibi olmamasına hem de sınava yönelik çalışma motivasyonunu kaybetmesine neden olacaktır.

YÖKDİL taktikleri içinde soru ve çözüm taktikleri olarak kelime ve okuma pratiklerinin beraberinde sınava hazırlanırken düzenli soru ile deneme çözümleri yapılması da çok daha önemli olmaktadır. YÖKDİL sınavına girmek isteyenler genel olarak kelime haznelerinin zayıf olmasından ve zamanı yetiştirememekten şikayet ederler. Bu gibi sorunlara karşı detaylı olarak yapılması gereken sınav ile ilgili taktik ve teknikler hakkında bilgi sahibi olunması gerekir. Yabancı dilde gramer çalışılması gerekir. Gramerde ne kadar detaylı çalışılırsa kafa daha çok karışır. Bundan dolayı detaydan uzak ve yalnız okuma anlamaya yetecek kadar dilbilgisine sahip olmak yeterli olacaktır.

YÖKDİL sınavlarının soru türlerin ve soruların çözüm yollarının öğrenilmesi gerekir. Böylece öğrenciyi neyin beklediğini bilerek ve soruların nasıl çözmesi gerektiğini bilerek hareket etmek çalışmayı kolaylaştıracaktır. Okuma çalışması yapılırken düz metinlerden ve sınavda çıkan paragraflara kadar okuma yapılması gerekir. Özellikle metinleri analiz etme, özetleme ve hızlı okuma çalışması yapılması gerekmektedir. İlk olarak basit cümleler daha sonra da akademik okumalar ile devam edilmelidir. YÖKDİL taktikleri içinde çeviri kitapları sınav için son derece etkili ve faydalı olacaktır. Genel kültür konularının ya da güncel olan metinlerin bulunduğu kaynak ve platformlardan faydalanmak da çok daha etkili olacaktır. YÖKDİL gibi sınavlarda zaman zaman ülke ya da dünya gündemi içinde yer alan konulardan seçilmiş metinler yer alabilmektedir. Bu tarz metinlerin yer aldığı haber, makale, okuma metni gibi çeşitlere çalışmak ve bu kaynaklarda yer alan bilinmeyen kelimeleri öğrenmek, sınav içinde de benzer konularda karşılaşılan metinleri daha hızlı anlama ve doğru cevaba kolay bir şekilde ulaşmaya yardımcı olacaktır. YÖKDİL taktikleri ile sınavda başarıya ulaşmak çok daha kolay olması mümkündür.

 

YÖKDİL’de nasıl başarılı olunur?

Sınavlarda hedeflenen puanlara ulaşabilmek için aylar öncesinden çok daha düzenli bir program uygulanmalı ve özveri gösterilerek çalışma gerekmektedir. Bunların yanı sıra hedeflerin iyi belirlenmesi ve motivasyonun devamlı olarak yüksek tutulması gerekmektedir.

 

 

YÖKDİL kaç ay çalışılmalı?

YÖKDL sınavı için günlük ortalama 2 saat ile 2 buçuk saat arasında bir çalışma ile 6 ay sonra sınava girilebilir. Gün içinde yaklaşık olarak 2 buçuk saatlik bir çalışma sonrasında 5 ay sonra sınava girilmesi mümkün olabilir.

YÖKDİL’den nasıl yüksek puan alınır?

YÖKDİL sınavından yüksek puan alabilmek için ilk olarak seviye tespit yapılması gerekir. Daha önce sınava girmeyenler kendilerini denemek ve eksiklerini görmek adına deneme sınavına girilmelidir. Çıkan sonuçlara göre durum tespit değerlendirilmesi yapılır. Gramer bilgisinde eksik kalmayana kadar çalışılmalıdır. YÖKDİL sınavında gramer bilgisi kişinin yüksek puan alabilmesi bakımından son derece önemli oranda katkı sağlayacaktır. Kelime bilgisi güçlendirilmelidir. Ayrıca okuduğunu anlama çok önemli bir yere sahiptir. 

 

YÖKDİL Taktikleri

YDS ve YÖKDİL Sınav sonuçları için buraya tıklayın

 

8 Mayıs 2024

0 responses on "YÖKDİL Taktikleri"

Leave a Message

top
Tasarım © Ajans ZERO | All rights reserved.