• Sepetinizde ürün bulunmuyor.

YDS Soru Tipleri

YDS Soru Tipleri

 

Yabancı Dil Sınavında soru sayısı 80’dir. Bu 80 sorudan YDS soru tipleri içerisinde adayın sınava gireceği yabancı dilin gramer bilgisi, kelime bilgisi, kelime tamamlama, Türkçeden İngilizceye ve İngilizceden Türkçeye çeviri metinler, paragraf soruları, diyalogları tamamlama, cümleye anlam olarak en yakın cümlenin bulunması, paragraf tamamlama, anlatımdaki bütünlüğü bozan cümlenin bulunması konuları bulunmaktadır. Bu konularda belirli sayılarda sorular YDS sınavında sorulmaktadır.

 

YDS soru tipleri, sınava girecek adayların kelime bilgilerini, okuma ve anlama bilgilerini, gramer bilgilerini ölçmek için hazırlanmıştır. 16 adet soru, yüklem, özne, edat, bağlaç, kelime, sıfat, isim gibi konulardan çıkmaktadır. Bu soru tipleri ile ilgili bol örnek soru çözümü ve farklı soru çeşitlerinde soruların çözülmesi YDS sınavında başarı şansını artırmaktadır.

 

YDS Zor Bir Sınav mı?

 

YDS, aday sınava gireceği yabancı dilin gramer bilgisinden tutun da kelime bilgisine, paragraf yorumuna, diller arasındaki çeviriye, okuma ve anlamaya, diyalog tamamlamaya ve anlatım bütünlüğüne kadar birçok alanda dil bilgisine hakim olunup olunmadığını ölçen bir sınavdır. 

Zor bir sınav olarak bilinmektedir. İngilizce dil sınavında en az B1 seviyesinde İngilizce bilgisi aranmaktadır. 150 dakikada 80 soru cevaplanması gerekmektedir. Cevap verilmesi gereken bu 80 soru içerisinde sınava girilecek yabancı dilin özne, zamir, yüklem, sıfat, edat, bağlaç gibi dilbilgisi kurallarının da sınava girecek kişi tarafından biliniyor olması gerekmektedir. 

Uzun paragrafları okuyup çözümlemek, basit sorularında bile uzun metinleri okuyabilmek, sınavda başarılı olabilmek için önemlidir. YDS soru tiplerinin araştırılması ve bu sorular doğrultusunda sınava hazırlanılması, sınavda çıkacak soruların bilgisine ulaşılması açısından önemlidir.

 

0’dan YDS’ye Nasıl Çalışılır?

 

YDS sınavına girecek kişinin sınava gireceği dilin bilgisinin çok az olması ya da hiç olmaması durumunda, yabancı dil öğrenmeye en baştan başlanmalıdır. Mümkünse YDS sınavına hazırlayan bir öğretmen ile ya da YDS sınavlarına hazırlayan kurslarla sınava hazırlanmak ve evde de bol bol soru çözmek gerekmektedir.

 YDS sınavına hazırlanmak için en az bir yıl öncesinden hazırlanmaya başlamak hem dil seviyesini yükseltmek hem de sınavda başarılı olma ihtimalini artırmak açısından oldukça önemlidir. Adayın sınava gireceği yabancı dile ne kadar yoğunlaşıp, zaman harcayıp çalışırsa, çalışma süresini o oranda azaltabilir. Ortalama bir çalışma düzeyinde sıfırdan başlayanlar için bir sene gibi sürelerden bahsedilebilir. Çok yoğunlaşarak çalışan kişiler altı ay gibi bir sürede de sınava hazır duruma gelebilirler.

 

YDS soru tiplerinde sorulardan her gün düzenli olarak çözmeli, eski dönemde çıkmış sınavları da çözerek yanlış yapılan soruların doğruları öğrenilerek çalışma yürütülmelidir.

 

 

 

YDS Kaç Ay Çalışılmalı?

 

YDS sınavı için çalışılması gereken süre, sınava gireceği dilin bilinme seviyesine göre farklılık gösterecektir. Adayın sınava gireceğin dilin tüm dilbilgisi kurallarına hakim ise, okuyup anlama ve çeviride oldukça yetkinse 6 aylık bir hazırlanma süresi sizin için yeterli olabilir. Tabi bu altı aylık sürede YDS soru tiplerinde sorular çözülmesi, eski dönemde çıkmış olan soruların ve benzer soruların çözülmesi alacağı puanın geçerli bir seviyede olması için oldukça önemlidir.

 

Adayın YDS sınavına gireceği dile ortalama düzeyde hakim ise çalışma süresinin en az 6 ay olması gerekmektedir. Bu on aylık süre içerisinde gramer ve dilbilgisi kurallarına hakim olacak düzeye kendinizi taşıması, okuduğunu anlayabilmesi ve paragraf içerisinden çıkabilecek sorulara doğru yanıt verebilmesi, iki dil arasında çeviri yapabiliyor olması gerekmektedir. Bu seviyeye ulaştıktan sonra da çok fazla sınavda çıkabilecek tarzda soru çözmesi gerekmektedir. Bazı dönemlerde sınav basit olarak görülse dahi yine de arada zorlayıcı soruların da olabileceği akıldan çıkarılmamalı ve ona göre sınava hazırlanılmalı.

 

Adayın YDS sınavına gireceği dile pek hakim değilse ve çok yoğun çalışarak bu sınava hazırlanacak ise en az bir yıl bu alanda çalışma yapması gerekebilir. Bu sürede ilgili dile okuma ve yazma, anlama ve gramer bakımından hakim olabilecek seviyeye getirmesi gerekmektedir. Çok yoğun bir şekilde YDS’ye hazır olamayacağını düşünüyorsa o zaman bir yıldan daha uzun bir sürenizi sınava hazırlanmak için zaman ayırması gerekecektir. YDS soru tiplerinde sınavda çıkabilecek örnek sorular bolca çözülmelidir. Soru tiplerini anlamak ve pratik yapmak için eski dönemlerde çıkmış olan sorulara da mümkün olduğunca çözülmelidir.

 

 

 

YDS’de Hangi Konudan Kaç Soru Çıkıyor?

 

YDS sınavı, sınava girecek adayların kelime bilgilerini, okuma ve anlama bilgilerini, gramer bilgilerini ölçmek için düzenlenmiş bir sınavdır. Bu nedenle sınava gireceği yabancı dilin gramer bilgisi, kelime bilgisi, kelime tamamlama, Türkçeden İngilizceye ve İngilizceden Türkçeye çeviri metinler, paragraf soruları, diyalogları tamamlama, cümleye anlam olarak en yakın cümlenin bulunması, paragraf tamamlama, anlatımdaki bütünlüğü bozan cümlenin bulunması konularında sorular çıkacaktır. Konulara göre soru dağılımlarını maddeler halinde aşağıda verilmektedir.

 

1 – Kelime Bilgisi

 

YDS sınavının kelime bilgisi bölümünde cümlede boş bırakılan bölümlere hangi kelimenin gelmesi gerektiği bilinmelidir. Bu soruda dilin; isim, fiil, sıfat, zamir vb gibi bilinirliği saptanır.

 

2 – Gramer

 

Gramer sorularında sınava giren adayların edat, bağlaç gibi konularda bilgileri ölçülmeye çalışılır.

 

3 – Tamamlama Testi

 

Bu bölümde paragrafın tam olarak anlaşılması değil boşluğa gelecek olan cümlenin anlaşılabilir duruma getirilmesi beklenir.

 

4 – Cümlenin Tamamlanması

 

Cümlenin tamamlanması sorularında cümlenin anlam bütünlüğünü sağlayan ana cümlenin ya da yan cümlenin bulunması, adaydan beklenmektedir. Sorularda ana cümle verilip bağlaçlı cümle istenir ya da bağlaçlı cümle verilip ana cümle istenir.

 

5 – Türkçeden İngilizceye, İngilizceden Türkçeye Çeviri

 

Sınavda çıkan Türkçeden İngilizceye, İngilizceden Türkçeye çeviri bölümünde adından da anlaşılacağı gibi bir cümle verilir ve diğer dildeki en yakın anlamını şıklarda bulmanız istenir. Bu stildeki sorularla dile olan hakimiyeti ölçülmeye çalışılır.

 

5 – Paragraf Soruları

 

Paragraf sorularında bir paragraf verilir ve bu paragrafa dair sorulan 4 adet sorunun cevaplanması sınava giren adaydan istenir. Kelimelerin eş anlamlılarının ve zıt anlamlılarının bilinmesi paragraf sorularının çözülebilmesi açısından önemlidir.

 

6 – Yakın Anlamlı Cümle

 

Bu soruda da adından anlaşılacağı gibi verilen cümleye en yakın anlamın bulunması istenir.

 

7 – Anlatım Bütünlüğünü Bozan Cümle

 

Bu soru tipinde verilen paragrafın içerisinde anlatım bozukluğuna yol açan cümlenin bulunması istenir.

 

YDS’de Kaç Tane Soru Var?

 

Yabancı dil sınavında, öğrencilerin okuma ve anlama, gramer ve kelime bilgilerini ölçmek için sorular sorulmaktadır. Yaklaşık 10 farklı tarzda YDS soru tipleri bulunmaktadır. YDS’de sorulan soru tiplerini ve bu soru tiplerinden kaçar tane soru çıktığını maddeler halinde inceleyelim. Dil bilgisi, kelime bilgisi, cümle tamamlama, cloze test, paragraf, çeviri, diyalog, ilgisiz cümle, eş anlamlı cümle ve paragraf tamamlama olmak üzere 10 alandan toplam 80 soru sorulmaktadır. Soru adetlerinin konulara göre dağılımı aşağıda maddeler halinde belirtilmiştir.

 

  1. a)     Dil bilgisi 10 soru,
  2. b)     Kelime bilgisi 6 soru,
  3. c)     Cümle tamamlama 10 soru,
  4. d)     Cloze test 10 soru,
  5. e)     Paragraf 20 soru,
  6. f)       Çeviri 6 soru,
  7. g)     Diyalog 5 soru
  8. h)     İlgisiz cümle 5 soru,
  9. i)       Eş anlamlı cümle 4 soru,
  10. j)       Paragraf tamamlama 4 soru

 

YDS sınavında başarılı olmak için belirli puanlar alınması gerekmektedir. Hakan Hoca Koçluk Sistemi ile Sizlere başarı garantili bir hizmet sunmaktayım. Bu hizmet ile ilgili nasıl başarılı olduğumu anlattığım videoyu aşağıdan bulabilirsiniz.

 

 

20 yıllık tecrübem ile yüzlerce öğrenciyi YDS ve Yökdil gibi sınavlarda  başarıya ulaştırdım. Sizlerde YDS ve Yökdil sınavlarında başarılı olmak istiyorsanız şimdi benimle iletişime geçin ve size en uygun olan eğitim programını uygulayarak başarıya ulaşmanızı sağlayalım.

 

YDS Soru Tipleri
YDS Soru Tipleri

YDS ve YÖKDİL Sınav sonuçları için buraya tıklayın

9 Mayıs 2024

0 responses on "YDS Soru Tipleri"

Leave a Message

top
Tasarım © Ajans ZERO | All rights reserved.
Yada karar veremediniz ve soru işaretleriniz var sorun yok Hakan Hoca'ya özel ulaşın
Aradığınızı bulamadınız?
Hakan Hoca Özel Görüş Wp